on Dec 29, 2011

yow!


Seram ta tgk bende nie . haha . Ganas kan . nie la die TheRape Axe ! Macam-macam dah teknologi sekarang nie . Nie lah weapon yg paling ganas dan berbahaya .

What is it?

Rape-aXe is a revolutionary new product that aids in the prevention rapes. This device can later be used to identify the attacker and aid in the apprehension of the perpetrator.

How does it work ?

The Rape-aXe system consists of a latex sheath, which contains razor-sharp barbs. The device is worn in her vagina like a tampon. When the attacker attempts vaginal penetration the barbs attach themselves to the penis, causing great discomfort. The device must be surgically removed, which will result in the positive identification of the attacker and subsequent arrest


Jom tengok macam mane fungsi die . haha!



Seram kan .

Note To Raper: Vagina maybe with teeth . haha!

Kenapa berminat nak lulu review blog nie ?

Berminat sebab nye:

# Nak tau ape pendapat cik lulu tentang blog nie. Kire nanti bile da kene review mesti kene komen kan kot ? So cam best je kene review . huhu

# Mungkin cik lulu bole tolong kenalkan aku pada geng2 blogger yang lain memandangkan aku masih fresh dalam art of blogger nie . hehe

So dengan ini aku umumkan bertapa excited nye aku nak join segmen buat pertama kali . jom join jom

Sile tekan Gambar tu or SINI kalau nak join!
on Dec 28, 2011


Update: Video nie xde la best mane just saje2 kenangan lawak dulu . haha !
on Dec 27, 2011

Free shoutbox for your Site or Blog


Here are some of recommendation of free shoutbox that you should give a try .

1. Fibox.ws

# This shoutbox is unique with own design and own system
# Support Facebook connect
# Post Anonymously
# Nice look (;








2. Shoutbox.widget.me

# Easy setup
# No register need
# Smooth and simple










3. Cbox

# Like shoutmix.
# Support Basic and Premium
# More feature HERE










4. Ishoutbox.com

# Customizable
# Like Shoutmix
# More feature HERE










5. Shoutcamp.com

# Own design
# Same function like Shoutmix
# Custom CSS

MFACE , the best Malaysia light blogging social media, come and join our Black & White !!

Bukan aku yg kate!
Tgk nie!!


Ape pendapat anda ?

Aku nye pendapat :

Best sangat ke ?
# X langsung , kalau nak cakap for malaysian dulu kawanlah.com pn ade, best jugak ape . name melayu siap .

# Selow sangat lah .

# Xasli . xunik =P


Bukan nak meng-down-kan or tak support malaysia . tapi nak buat tu biar la betol2 and ade hati nak buat . kalau setakat macam tu kes budak tiru fb kat endon dulu tu lagi bagus .


Site Detail:
DOMAIN: mface.me
SOFTWARE: Social Engine 4
on Dec 26, 2011
Aku tak boleh nak type . tgk je la video bawah nie ye . haha!



Kalau dah rasa hebat sangat tu tak payah la sampai nak share kat facebook kan . Amekau , seronok sangat . LOL
on Dec 20, 2011

yow!

Entry kali nie pasal tutorial lagi . Tutorial nie macam mane nak letak lagu kat blog korang dengan cara yang betol dan mungkin jugak yg paling betol . Haha!

Aku tulis tutorial nie sebab banyak yg salah pasang lagu kat blog korg . blog dah la berat siap berlagu lak tu . Bukan ape , tenet kat malaysia nie slow . lagi2 yg pakai broadband de limit . sian kat deorg bazir banyak sangat download lagu korg :P

Sebab tutorial nie:

# Optimize page load blog korg
# Dapat sampaikan ape lagu yg korg nak share
# Bagi org pilihan nak denga ke tak lagu korg tu
# Selamat kan dari org tekan "X" haha!

DEMO : CLICK HERE

Kalau nak letak lagu pastikan lagu tu url die .swf . Aku rasa sekarang banyak kot site yg buat swf nie . Jimat kan . Sebab nye swf nie saiz die kecik je xmacam mp3 tapi kualiti die same . Kalau mp3 3mb die baru 500kb je . So mmg xsangkut nye pon lagu tu .

Lagi satu , kalau dah letak lagu tu kan biar la ade player , event susah nak jumpe player tu tapi bagi la de . kalau bole lagi senang jumpe lagi bagus .

Kalau lagu yang korang nak share tu takde dalam format .swf , follow la tutorial nie cam ne nak buat ye . Tutorial nie agak panjang tapi xrugi kalau blajar kan (=

Bahan-bahan yang nak kene ada:

# Lagu dalam format .mp3 lagu yang nak letak
# Aleo Flash MP3 Player Builder [Download] Source: Aleo
# Aleo Flash MP3 Player Builder Patch [Download] *(Optional)
# Wavepad Sound Editor [Download] *(Optional)
# Brain

*Ape yg optional tu ? Yang tu ikot korang nak pilih jalan mane . Mane2 pn boleh .

First:

Pastikan Install yg Aleo Flash MP3 Player Builder .
Macam mane nak Install ?
Extract yg mp3toswf.zip tu then ade installer die . Double click je pastu tekan next sampai abes .

Macam mane nak Extract ?
Right click kat mp3toswf.zip pastu pilih extract.

Ok lepas dah install, pilih la nak gune cara mana, Ini la yg optional2 tadi tu .

A) Gune je yang patch tu untuk bagi Aleo Flash MP3 tu jadi full version . Cara nie senang dan cepat . Tapi yang patch tu di detect sebagai virus so aku buat la alternative gune WavePad , event aku pn gune je yg patch tu sebab aku yakin tu sume False Positive je . standard la crack tool kan . Kalau gune step nie terus baca Second Step . Abaikan yg B dan penggunaan wavepad tu .

B) Gune Wave pad . Install wavepad kalau pilih cara nie akibat takut sangat dengan virus tu . Yang nie mmg comfirm xde virus . Step nie aku detail sikit .


Penggunaa Wave pad

Copy lagu yg nak letak tu dalam folder lain . Then right click -> Edit with WavePad

Nanti akan jadi macam gambar bawah nie.
1) Tekan "alt+a" atau pn select all
2) Lepas dah select all tekan "alt+c" atau pn copy
3) Lepas dah copy Scroll yang bawah tu sampai hujung skali
4) then tekan "alt+v" atau paste "
5) Save

*Reffer gambar nie


Ape motif buat bende nie?
Sebab Aleo Flash tu kalau trial punye die akan convert 50% je dari lagu yg korang letak , so yg buat nie bagi lagu tu double . So yg kite paste tadi sebagai umpan je la .

Second:

Run Aleo Flash MP3 .

1) Add File "Button Merah"
2) Setting ikut macam dalam gambar
3) Tekan kat flash player



Third:

# Pilih la design player tu ikot cita rasa masing2

Fourth:

Publish ikot pic nie:

1) Copy code yg die bagi tu
2) Upload file yg .swf tu aku prefer Google SITE

Last:

1) Blogger.com > Design > Add a gadget > HTML/Javascript
2) Copy and paste code td
3) Letak url site yg korg
Jadi macam nie code tu tadi:
<embed src="https://sites.google.com/site/URL SITE ANDA/player.swf" quality="high" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="140" height="26" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowscriptaccess="always" /></embed>

4) Save!

DEMO : CLICK HERE

Selamat mencuba Kalau ada apa-apa soalan sila drop comment ye (;
on Dec 19, 2011

Yow

Pagi nie aku jalan2 dan tetibe jumpe something . cam best . so aku pn nak share la kan . Dah xmain da share kat fb . kene share kat blog pulak . haha ! Tengok-tengok ! 18SX!!

yow!


Entry nie nak cite pasal photoshop pulak. Tau tak photoshop tu ape? Kalau tak tau sile tengok kat SINI . Rasa-rasanya antara software yg paling best untuk edit gambar mmg photoshop la kot . Sebab macam-macam bole jadi . Tapi GIMP pn bole tahan jugak. Free pulak tu. Aku mesti ke photoshop jugak. Sebab da biasa kot . GIMP tak berapa nak ngam la . kalau emergency je gune . sebab download GIMP kejap q;

Untuk sape-sape yang dah ade bende photoshop nie sile la mencube ye, tuk yg takde lagi tu nie aku sediakan link tuk download. --> Download Installer or Portable

Sekarang nie cite pasal vector pulak . Vector nie ape ? Aku pn tak tau vector nie ape dan kenape name die vector . Hahaha . Nie hasil dari wiki apa itu vector --> WIKI .

Vector yang aku maksud kan nie mmg bermanfaat la and agak stylo jugak untuk photoshop . Aku rasa bende nie tuk yg kurang mahir dalam mencorak kot or yang takde idea . Contohnye orang cam aku . Aku mmg xkreatif la bab2 graphic nie . So gune je la vector . Vector hiasan je kot . haha .

Tapi still cool wei :D . Jom tengok vector yg aku maksud kan nie .

Example:







Cool kan . Banyak lagi vector2 nie . Korang search je kat google . Macam aku suke vector by DragonArtz . Sebab design deorg cool . hee .

Tgk la website dragonartz nie . OLD and NEW.
Pandai-pandai la korang pilih design mane yang sesuai dengan ape yg korg nak.

Nie contoh yang aku penah buat.


Good Luck ye!
on Dec 15, 2011
Yow. Nie lagi satu jquery punye effect.
Boleh tahan cool jugak la effect die.
Bende nie simple je.
Korang bole tgk demo kat SINI
Da tgk ? Cam ne ? Cool x ? :P

INSTALL:

#Pegi kat Design>Edit HTML

#Carik </head>

#Paste code bawah nie ATAS </head>

<script src='http://code.jquery.com/jquery-latest.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>
$(document).ready(function() {
$(&quot;body&quot;).css(&quot;display&quot;, &quot;none&quot;);
$(&quot;body&quot;).fadeIn(2000);
});
</script>


GOOD LUCK q;

*INFO: Pastikn blog korg tak call jquery due kali takut bug.
on Dec 13, 2011

Asalammualaikum.

Entry nie just review tentang free chatbox. Disebabkan shoutmix dah nak start kene bayar next year, so ramai yg sekarang nie mencari shoutbox yg free untuk digantikan kat blog. Aku pn kire salah sorg gak la kan . hee . Shoutbox nie antara bende yg penting kan tuk blog so macam mane mesti nak kene ade la.
Bagi aku Shoutbox yg paling best yg nie -> Shoutbox or seperti mane yg korg bole tengok kat tepi blog aku nie. Sebab ape yg paling best , sebab bende nie senang xyah nak register2 , just copy and paste code je terus bole gune .
Lagi satu sekarang nie banyak yg bertukar kepada CBOX. Aku mmg aku tak minat CBOX tu sebab aku perasan die menyebabkan blog menjadi lagi lembab . Sebab tu aku pakai yg sekarang nie. laju pn laju. So aku cadangkn baik pakai yg nie dari yg cbox tu. Senang, laju dan simple .
Tp nie sugestion je . tak tau la pe pulak pendapat korg (=
on Dec 11, 2011
Click image bellow to download.

Download Lab The Rat - Unstopable MP3
on Dec 8, 2011
Aku mmg terharu =,=
on Dec 7, 2011


F.Lux nie bagus untuk kaki online malam. Bende nie bagi mata korang tak sakit dengan cahaya laptop or desktop korang yg xbagus untuk kesihatan mata. Cara gune die senang je, just install dan run. Aku mmg pakai bende nie. Bende bagus kenapa xnak pakai kan and xshare. Kepada sape2 yg tak tau and tak penah cube bende nie baik try. Korang pasti akan jatuh cinta dengan bende nie. Bende nie free je, link ade kat bawah, korang pilih sendiri la ape os yg korang gune ye. Enjoy!

CLICK HERE TO DOWNLOAD!
on Dec 6, 2011
Yow! Sementara nak tunggu WOE nie aku rajinkan jap nak update blog. Post nie kire as tutorial ea. Aku nak buat tutorial macam mane nak tweaks computer/laptop korang tanpa menggunakan software. Tapi tweaks die tak la banyak sangat. Bole la improve jugak sikit. Kalau korang dah tau bende nie buat tak nampak je ea. ;)) btw tweaks nie hanyalah untuk user windows sahaja. Mac atau linux korang just tekan "ctrl+w" je.

Step 1:
# Right click kat Desktop > Select New > Click Shortcut
# Pastu type command bawah nie kat box yg tersedia:
%windir%\system32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks
# Pastu tekan next je.
# Then, letak la name ape pn yg korang nak letak [cth. Tweak Memory]
# Then, click Finish dan siap! xD


Ok now aku terangkan ape fungsi bende kat atas nie and cara penggunaan die. Cara guna die just double click je kat icon yg korang baru buat tadi. Cam tu je . huhu
Benda nie sebenarnye fungsi die untuk kill idle2 process yg kat process korg. Macam aku, aku akan click bende nie bile rase laptop aku macam dah lembab. Try la and rasa perbezaan die (=

Step 2:
# Click Start > Run > Type: msconfig > Click Ok
# Pilih tab BOOT.INI
# Tick /NOGUIBOOT
# Click Apply > Click Ok
# *Kalau korang nak buat step 3 takyah restart dulu . restart skali nanti.


Step nie untuk fast boot up computer/laptop. cepat sikit je tapi masa itu ibarat sebilah pedang kan. :P

Step 3:
# Step nie hanya untuk user windows xp je!
# Click Start > Run > Type: msconfig > Click Ok
# Pilih tab SYSTEM.INI
# Click [386enh]
# Click new
# Type name die: RUNConservativeSwapfileUsage=1 [*baik korg copy, nt terus paste]
# Click apply > Click Ok > Restart computer


Bende nie pulak bile da buat takyah run2 da. die mmg run siap2 lepas restart. huhu bende nie fungsi die pulak untuk Improved & fast processing speed & better Gaming performance. =))



Kesihani lah org seperti nya.. HAHA!
on Dec 5, 2011
Ape la yg die tengah bayangkan?
Website full english. tetibe bole pulak kan? HAHAHAHA!
*Tips nie bagus tuk sape-sape yg blog die letak iklan.

*Function bende nie akan bukak url yg bukan blog anda dalam new tab.

*Bagus tuk simpan visitor dari terus leave pegi ke link yg korg link kan

*Tak payah lagi nak letak target="_blank" kat mane2 site yg korg link.

INSTALL:

Go to Design > Page Element > Add HTML/JavaScript Block

Copy and paste code bawah nie & save!


<script type="text/javascript" language="javascript"> 
var arr = document.getElementsByTagName("a");
for(var i = 0; i < arr.length; i++)
{
if(arr[i].href.indexOf("TUKAR URL BLOG KORANG!!!") < 0
&& arr[i].href.indexOf("javascript:") < 0)
arr[i].target = "_blank";
}
</script>



JANGAN LUPE TUKAR DENGAN URL KORG!!!

Thanks to Jeszyuu for da code =P
on Dec 3, 2011
1. Go to Design > Edit HTML




2. Find the code

</head>


3. Paste the code below ABOVE </head>

<link href='https://sites.google.com/site/blogosxmodal/home/osx.css' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/>
<script type='text/javascript' src='http://code.jquery.com/jquery-latest.js'></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/blogosxmodal/home/jquery.simplemodal.js'></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/blogosxmodal/home/osx.js'></script>



4. Next Go to DESIGN > PAGE ELEMENT



5. Add Gadget anywhere you like it and choose for HTML/JavaScript




6. Paste the following code and save it.

<div id="osx-modal-content">
<div id="osx-modal-title">OSX Style Modal Dialog</div>
<div class="close"><a href="#" class="simplemodal-close">x</a></div>
<div id="osx-modal-data">
<h2>Hello! I'm SimpleModal!</h2>
<p>SimpleModal is a lightweight jQuery Plugin which provides a powerful interface for modal dialog development. Think of it as a modal dialog framework.</p>
<p>SimpleModal gives you the flexibility to build whatever you can envision, while shielding you from related cross-browser issues inherent with UI development..</p>
<p>As you can see by this example, SimpleModal can be easily configured to behave like an OSX dialog. With a handful options, 2 custom callbacks and some styling, you have a visually appealing dialog that is ready to use!</p>
<p><button class="simplemodal-close">Close</button> <span>(or press ESC or click the overlay)</span></p>
</div>
</div>



Change Your title and content ready that code!

7. ENJOY! Do Share, follow and comment! xD

Info: This Popup will pop once per visit and will pop again after 1hour if the same visitor visit your blog!

Demo as you can see at my blog or here DEMO

Source: SimpleModal Eric Martin